Sumček obalený v tekvicových semienkach s fazuľkami
Tatárska omáčka
- 100 g majonézy Mikado
- 2 lyžice nakrájanej šalotky
- 2 lyžice nastrúhaných korenených uhoriek Cornichons Freshona
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 vajíčko
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- ocot
Sumček
- 500 g sumčeka afrického
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- hladká múka Belbake (na obalenie)
- 2 vajíčka
- strúhanka Belbake (na obalenie)
- 1 hrsť tekvicových jadierok Alesto (na obalenie)
- prepustené maslo (na vyprážanie)
- repkový olej Vita D'or (na vyprážanie)
Fazuľky
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g mrazených zelených fazuľových strukov Freshona
- 200 g červených fazúľ Kidney v náleve Freshona
- 8 cherry paradajok
- čerstvá petržlenová vňať
- 8 malých zemiakov
- soľ Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- papierové kuchynské utierky
Tatárska omáčka
Majonézu zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhanými a vyžmýkanými uhorkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a natvrdo uvareným a nakrájaným vajíčkom. Premiešame, osolíme, okoreníme, prilejeme trochu octu a v prípade potreby i trochu nálevu z uhoriek. Majonézu vložíme do chladničky.
Sumček
Filety nakrájame na pásiky (cca 3 cm hrubé), osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v hladkej múke, vyšľahaných vajíčkach a strúhanke zmiešanej s nasekanými tekvicovými jadierkami. Takto pripravené filety vyprážame v rozohriatej panvici s prepusteným maslom a olejom v pomere 1:1 na miernom ohni dozlatista. Hotové filety položíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Fazuľky
V rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na pásiky a cesnak na plátky. Pridáme na menšie kúsky nakrájané zelené fazuľky, precedené červené fazule a premiešame. Zmes dochutíme soľou a čiernym korením. Potom pridáme na štvrtiny nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Zemiaky uvaríme v šupke. Nakrájame ich na mesiačiky, dozlatista opečieme v druhej panvici a osolíme.
Servírovanie
Vyprážaného sumčeka servírujeme s pripravenou zeleninou a opečenými zemiakmi. Jedlo ozdobíme petržlenovou vňaťou. Tatársku omáčku servírujeme zvlášť v miske.