0
0
Sumček obalený v tekvicových semienkach s fazuľkami

Sumček obalený v tekvicových semienkach s fazuľkami

45 min
4 porcie

Tatárska omáčka

  • 100 g majonézy Mikado
  • 2 lyžice nakrájanej šalotky
  • 2 lyžice nastrúhaných korenených uhoriek Cornichons Freshona
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 vajíčko
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • ocot

 

Sumček

  • 500 g sumčeka afrického
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • hladká múka Castello (na obalenie)
  • 2 vajíčka 
  • strúhanka Castello (na obalenie)
  • 1 hrsť tekvicových jadierok Alesto (na obalenie)
  • prepustené maslo (na vyprážanie)
  • repkový olej Vita D'or (na vyprážanie)

 

Fazuľky

  • olivový olej Primadonna
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g mrazených zelených fazuľových strukov Freshona
  • 200 g červených fazúľ Kidney v náleve Freshona
  • 8 cherry paradajok 
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 8 malých zemiakov
  • soľ Castello

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • papierové kuchynské utierky

Tatárska omáčka

Majonézu zmiešame s najemno nakrájanou šalotkou, nastrúhanými a vyžmýkanými uhorkami, nasekanou petržlenovou vňaťou a natvrdo uvareným a nakrájaným vajíčkom. Premiešame, osolíme, okoreníme, prilejeme trochu octu a v prípade potreby i trochu nálevu z uhoriek. Majonézu vložíme do chladničky. 

Sumček

Filety nakrájame na pásiky (cca 3 cm hrubé), osolíme a okoreníme. Potom ich obalíme v hladkej múke, vyšľahaných vajíčkach a strúhanke zmiešanej s nasekanými tekvicovými jadierkami. Takto pripravené filety vyprážame v rozohriatej panvici s prepusteným maslom a olejom v pomere 1:1 na miernom ohni dozlatista. Hotové filety položíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

Fazuľky

V rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú na pásiky a cesnak na plátky. Pridáme na menšie kúsky nakrájané zelené fazuľky, precedené červené fazule a premiešame. Zmes dochutíme soľou a čiernym korením. Potom pridáme na štvrtiny nakrájané cherry paradajky a nasekanú petržlenovú vňať. Zemiaky uvaríme v šupke. Nakrájame ich na mesiačiky, dozlatista opečieme v druhej panvici a osolíme.

Servírovanie

Vyprážaného sumčeka servírujeme s pripravenou zeleninou a opečenými zemiakmi. Jedlo ozdobíme petržlenovou vňaťou. Tatársku omáčku servírujeme zvlášť v miske.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info