Kuracie prsia s červenou repou, kešu a hruškami
- 4 kuracie prsné rezne
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžička grilovacieho korenia Mikado
- 400 g červenej repy
- 1 cibuľa
- 3 vetvičky čerstvého tymianu
- 2 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica medu Confeira
- 2 hrušky
- 50 g kešu orechov Alesto Fine
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- šťava z 1/2 citróna
- 100 g rukoly
Postup
Kuracie prsia
Na plátky nakrájané kuracie prsia vložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme grilovacím korením. Premiešame a opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji dozlatista.
Červená repa
Repu uvaríme v šupke domäkka, olúpeme a nakrájame na hrubšie mesiačiky. Na panvici orestujeme cibuľu nakrájanú na pásiky, pridáme tymian a červenú repu. Zalejeme červeným vínnym octom, osolíme, okoreníme a pridáme med. Krátko prevaríme a odstavíme.
Hrušky
Umyté a olúpané hrušky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Spolu s kešu orieškami orestujeme na panvici, potom prisypeme cukor a nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Na tanier naložíme červenú repu, na ňu naskladáme hrušky s kešu, rukolu a navrch opečené kuracie prsia. Môžeme pokvapkať trochou olivového oleja.