
Kuracie souvlaki
Suroviny
- 600 g kuracích stehenných rezňov
- 4 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky mletej škorice Kania
- šťava z 1 citróna
- kôra z 1 citróna
- 2 lyžice sušeného oregana Kania
- 1 lyžičku mletej rasce Kania
- 1 lyžičku mletého koriandra
- 1 lyžičku sladkej mletej papriky Kania
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- soľ Kania
Tzatziki
- 140 g šalátovej uhorky
- soľ Kania
- 250 g gréckeho jogurtu Pilos
- čierne mleté korenie Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- čerstvý kôpor
Ešte potrebujeme
- 1 hlávku ľadového šalátu
- 180 g paradajok
- 130 g červenej cibule
- 4 pita chleby
Potrebujeme
misu, gril, lis na cesnak, špajdle alebo ihly na špízy
Postup
Kuracie stehenné rezne nakrájame na kocky, v mise premiešame s pretlačeným cesnakom, mletou škoricou, citrónovou šťavou, nastrúhanou citrónovou kôrou, sušeným oreganom, mletou rascou, mletým koriandrom a sladkou paprikou. Zmes pokvapkáme olivovým olejom, dôkladne premiešame a necháme marinovať 180 minút v chladničke. Po marinovaní mäso osolíme a napichneme na špajdle, alebo ihly, aby sa dali dobre otáčať. Grilujeme z oboch strán – najskôr prudko, aby sa mäso zatiahlo, potom dopekáme pri miernejšej teplotnej zóne grilu.
Tzatziki
Uhorku ošúpeme, nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme odkvapkať na site. Lyžicou vytlačíme vodu z uhorky. Takto pripravenú uhorku zmiešame s jogurtom, soľou, korením, strúhaným cesnakom. Pridáme citrónovú šťavu, nasekaný kôpor a premiešame.
Servírovanie
Kuracie souvlaki podávame s tzatziki, nakrájaným ľadovým šalátom, plátkami paradajok, na prúžky nakrájanou červenou cibuľou a pita chlebom.