Syrové XXL pagáče
Suroviny
Cesto
- 150 ml mlieka Pilos
- 20 g čerstvého droždia
- 350 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžice bieleho jogurtu Pilos
- 3 lyžičky soli Kania
- 50 g masla Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 100 g zmäknutého masla Pilos
- 150 g syra eidam Pilos
- hladká múka Belbake (na posypanie)
- 1 vajce
- 50 g syra eidam Pilos (na posypanie)
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, plech, papier na pečenie, potravinársku fóliu
POSTUP
Kvások pripravíme zmiešaním teplého mlieka s droždím, ktoré necháme chvíľu podkysnúť. V robote s nadstavcom hák zmiešame múku, jogurt, soľ a maslo. Prilejeme kvások a vymiešame na tuhé cesto. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť približne 60 minút. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme ho zmäknutým maslom a posypeme 50 g syra eidam.
Preložíme ho do ⅔ a vzniknutý obdĺžnik opäť preložíme do ⅔. Tento spôsob opakujeme ešte dvakrát. Na záver cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 cm a vykrojíme ho do tvaru kruhu s priemerom 15 cm.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, priryjeme fóliou a necháme ešte 10 – 15 minút podkysnúť. Podkysnuté kruhy potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 – 35 minút dozlatista.