Slané kuskusové muffiny s čili a batatmi
Suroviny
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 350 g batatov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 250 g kuskusu Campo Largo
- 1 lyžička mletej papriky Kania
- sušené oregano Kania
- 1 lyžička drvenej rasce Kania (ideálne rímskej)
- 2 vajcia
- 250 ml paradajkového džúsu Solevita
- 250 g syra cheddar Valley Spire
Potrebujeme
- veľkú panvicu, strúhadlo, formu na muffiny
POSTUP
V panvici na rozohriatom oleji opekáme 7 – 8 minút cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme cesnak a čili papričku nakrájanú najemno, papriky na malé kúsky a ošúpaný batat nastrúhaný nahrubo. Ochutíme štipkou soli, čierneho korenia a opekáme 10 minút. Občasne premiešame. Potom necháme celkom vychladnúť.
V hlbšej mise zmiešame kuskus, mletú papriku, oregano, soľ a drvenú rascu.
Vajcia vymiešame vidličkou do peny a potom zmiešame s paradajkovým džúsom. Zmes vlejeme do misy so sypkými surovinami. Premiešame a necháme 15 minút nasiaknuť.
Potom primiešame vychladnutý obsah z panvice a napokon aj nahrubo postrúhaný cheddar.
Formu na muffiny vymažeme olejom a naplníme zmesou. Povrch mierne utlačíme a stierkou zmes zľahka oddelíme od okrajov.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme približne 23 minút. Po upečení necháme chvíľu postáť a potom vyberieme z formy.
Servírovanie
Slané kuskusové muffiny s čili a batatmi servírujeme teplé so šalátom alebo jogurtovým dipom.
Tip: Kuskusové muffiny môžeme využiť aj ako studený snack, či prílohu k iným jedlám.