Chlebový závin s mozzarellou a rozmarínom
- 20 g droždia
- 1 lyžička kryštálového cukru Belbake
- 250 ml vlažnej vody
- 500 g hrubej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- olivový olej Primadonna
- 400 g mozzarelly Lovilio
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- čierne korenie v mlynčeku Kania
Potrebujeme
- kuchynskú utierku
- plech
- papier na pečenie
- valček
- pierko na potieranie
Postup
Z rozdrobeného droždia, cukru a vlažnej vody pripravíme kvások. Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, 50 ml olivového oleja a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa odliepa od stien misky. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť približne 45 minút.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na tenšie obdĺžniky. Na cesto poukladáme plátky mozzarelly a cesnaku. Posypeme lístkami rozmarínu a ochutíme soľou a čiernym korením. Zvinieme do tvaru rolády a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Záviny potrieme olivovým olejom a posypeme soľou a čiernym korením. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 50 minút dochrumkava. 5 minút pred dopečením pokvapkáme vodou.