0
0
Talianske rizoto s krevetami

Talianske rizoto s krevetami

45 min
2 porcie

Suroviny

  • 200 g kreviet
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky sladkej mletej papriky Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 šalotka
  • 200 g Arborio ryže Golden Sun
  • kôra z ½ citróna
  • 70 ml bieleho suchého vína
  • zeleninový vývar
  • 50 g masla Pilos
  • parmezán Milbona (podľa chuti)


Servírovanie

  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 citrón

POSTUP

V mise zmiešame krevety, soľ korenie, pretlačený strúčik cesnaku, sladkú mletú papriku a olej. Krevety preložíme na rozpálenú panvicu s pár kvapkami oleja a orestujeme. Orestované krevety preložíme nabok a do panvice, v ktorej sme ich restovali pridáme nasekanú šalotku. Prilejeme olej a prisypeme ryžu. Orestujeme, prisypeme nastrúhanú citrónovú kôru a podlejeme bielym vínom.

Počkáme, kým sa z vína odparí alkohol a postupne prilievame vývar, v ktorom budeme variť ryžu. Vývar pridávame až vtedy, keď sa objem tekutín z panvice vyparí a zhustne. Do takmer uvarenej ryže prihodíme maslo a nastrúhaný parmezán. Rizoto miešame, kým získa požadovanú konzistenciu.

Na talianske rizoto pridáme pripravené krevety, posypeme petržlenovou vňaťou a ozdobíme plátkom citróna.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať