7
64
Cestoviny so šunkou a paradajkovou omáčkou

Cestoviny so šunkou a paradajkovou omáčkou

30 min
4 porcie
  • 500 g cestovín penne Combino
  • 2 konzervy lúpaných krájaných paradajok Nostia
  • 1 červená feferónka
  • čerstvá pažítka
  • 200 g šunky sušenej vzduchom Dulano
  • 2 lyžice masla
  • 50 ml bieleho vína Soave classico
  • soľ Castello
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g syra Grana Padano

Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode. Scedíme a preložíme späť do hrnca.

Paradajky z konzervy scedíme cez sitko. Šťavu si odložíme. Červenú feferónku zbavíme semienok a spolu s pažítkou nasekáme nadrobno. Sušenú šunku nakrájame na tenké pásiky.

Na panvici rozpustíme 1 lyžicu masla, pridáme sušenú šunku a smažíme dozlatista.

Pridáme nasekanú pažítku a červenú feferónku. Podlejeme bielym vínom a povaríme, aby sa alkohol z vína odparil. Pridáme paradajky a polovicu šťavy z paradajok. Prikryjeme a na miernom ohni povaríme asi 10 minút. Potom pridáme 1 lyžicu masla, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania prilejeme smotanu a krátko povaríme. Potom zmiešame s cestovinami.

Podávame posypané strúhaným syrom Grana Padano.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať