0
1
Bôčik s bylinkami a feniklovým šalátom s jablkami

Bôčik s bylinkami a feniklovým šalátom s jablkami

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg bravčového bôčika bez kosti
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 g bazalkového pesta Italiamo
  • 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • asi 400 ml vody
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 pomaranče                          
  • 2 jablká
  • 800 g fenikla
  • olivový olej Italiamo
  • 4 lyžice majonézy Kania
  • 4 lyžice plnotučného jogurtu Pilos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (pažítka, petržlenová vňať)

Potrebujeme

  • tĺčik na mäso, zapekaciu misu, grilovaciu panvicu, strúhadlo, kuchynská špagát

POSTUP

Bôčik narežeme na koži na asi 1 cm veľké prúžky. Kožu osolíme a necháme deň v chladničke odležať. Nasledujúci deň mäso umyjeme, osolíme a narežeme, aby sme dostali čo najväčší plát a dôkladne naklepeme.

Tip: Ak máme jeden veľký plát, tak budeme pripravovať jednu veľkú roládu. Ak máme niekoľko menších kúskov, tak rovnakým spôsobom pripravíme niekoľko menším rolád.

Naklepané mäso osolíme, okoreníme, potrieme pestom a zasypeme najemno strúhaným syrom.

Tip: Môžeme použiť aj iné pesto, napríklad zo sušených paradajok. 

Zrolujeme tak, aby narezaná koža zostala hore a zviažeme špagátom.

Vložíme do pekáča, podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 2 hodiny. Následne odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a dopekáme asi 30 minút dochrumkava.

Zemiaky v šupke uvaríme, nakrájame na polovice (väčšie zemiaky na plátky) a grilujeme na panvici. Následne osolíme.

Z pomarančov vykrojíme segmenty – mesiačiky pomaranča bez kože. Zo zvyšným častí vytlačíme šťavu. Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Fenikel nasekáme na rezance.

Nakrájaný fenikel osolíme, okoreníme a premiešame. Ochutíme olivovým olejom a pomarančovou šťavou. Primiešame kúsky jabĺk a segmenty pomaranča.

Dresing pripravíme zmiešaním majonézy, jogurtu, prelisovaného cesnaku a najemno nasekaných byliniek. Osolíme a okoreníme.

Servírovanie

Plátky dochrumkava opečeného bôčika servírujeme s feniklovým šalátom, pečenými zemiakmi a bylinkovým dresingom.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať