0
0
Tarhoňa s paprikovou omáčkou a pečeným zubáčom

Tarhoňa s paprikovou omáčkou a pečeným zubáčom

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 400 g tarhone Combino
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja Primadonna
  • 250 g cukety
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • keramický mlynček s korením a čili Kania
  • 4 červené papriky
  • 2 žlté papriky
  • 600 g filetu zo zubáča
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 hrsť petržlenovej vňate

Potrebujeme

  • plech na pečenie, tyčový mixér, sitko

POSTUP

Tarhoňu orestujeme na sucho v panvici dozlatista. Následne preložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka ako klasické cestoviny.

Cesnak ošúpeme, 3 strúčiky nakrájame na plátky a necháme speniť v panvici s rozpáleným olejom. Cuketu umyjeme, nakrájame na kocky a pridáme k spenenému cesnaku. Ochutíme soľou, korením, podľa chuti aj korením s čili a krátko orestujeme.

Červené a žlté papriky dôkladne umyjeme a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 35 minút.

Hotové hneď sparíme v igelitovom vrecku alebo v mise prekryté potravinárskou fóliou, potom ich ošúpeme a zbavíme semienok. Pečenú červenú papriku rozmixujeme na pastu.

Uvarené cestoviny scedíme a zmiešame s cuketou a rozmixovanou červenou paprikou.

Kožu na zubáčovi narežeme, rybu osolíme a stranu, kde nie je koža aj okoreníme. Opečieme na panvici s rozpáleným olejom.

Tip: Rybu na panvici položíme opekať kožou dole, krátko pritlačíme obracačkou, aby sa ryba nestiahla.

Keď je zubáč takmer hotový, stiahneme plameň, filety otočíme, pridáme pretlačený strúčik cesnaku, tymian a lyžicu masla. Vypneme plameň a na panvici necháme zvyšným teplom dopiecť.

Servírovanie

Porciu cestovín servírujeme v hlbokom tanieri, na ktorú položíme prekrojenú polku pečenej žltej papriky, filet zo zubáča a nakoniec ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať