Plnené bravčové karé s prosciuttom, sušenými paradajkami a zemiakovým šalátom
Suroviny
Zemiakový šalát
- 800 g zemiakov
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 3 stonky stonkového zeleru
- 100 g kyslých uhoriek Freshona
- čerstvá petržlenová vňať
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžice plnotučnej horčice Kania
- šťava z 1 citróna
- nálev z uhoriek (podľa potreby)
Bravčové karé
- 800 g bravčového karé
- 50 g prosciutta Dulano
- 50 g sušených paradajok v oleji Baresa
- čerstvá bazalka
- 50 g bravčovej masti Pikok
- šťava z ½ citróna
Listový šalát
- 100 g listového šalátu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu, alobal
POSTUP
Zemiakový šalát
V šupke uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na kúsky a dáme do misy. Pridáme nakrájanú lahôdkovú cibuľku, stonkový zeler, kyslé uhorky, petržlenovú vňať, horčicu a šťavu z citróna. Ochutíme soľou, korením, olejom a nálevom z uhoriek podľa chuti.
Bravčové karé
Mäso očistíme, v strede urobíme otvor, ktorý naplníme prosciuttom, sušenou paradajkou a bazalkou. Po povrchu osolíme a okoreníme. Na rozpálenej panvici s bravčovou masťou opečieme z oboch strán dozlatohneda. Stiahneme z ohňa a necháme chvíľu odpočinúť.
Listový šalát
V mise zmiešame šalát, soľ korenie, olej a šťavu z citróna.
Servírovanie
Plnené bravčové karé servírujeme so zemiakovým a listovým šalátom.