Šošovicový prívarok
Suroviny
- 250 g šošovice Campo Largo
- 1 l vody
- 200 ml vody
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli Kania
- 2 bobkové listy Kania
- ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
- 250 ml smotany na varenie Pilos
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1 lyžica kvasného octu
Servírovanie
- spišské párky Pikok
- 3 vajcia
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
hlbšiu panvicu
POSTUP
Šošovicu zalejeme 1l vody a odložíme nabok na minimálne 3 hodiny. Šošovicu aj s vodou prelejeme do hlbšej panvice, pridáme 200 ml vody, nakrájané strúčiky cesnaku, soľ, bobkové listy a čierne korenie. Prikryjeme a varíme približne 30 minút. Pridáme 200 ml smotany a zamiešame. V miske rozmiešame 50 ml smotany s hladkou múkou na hladkú zmes. Za stáleho miešania pridávame zmes k šošovicovému prívarku a varíme ďalších 5 minút. Na záver pridáme ocot a ešte raz premiešame.
Servírovanie
Šošovicový prívarok podávame s párkom a vajcom na mäkko. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.