0
4
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

40 min
3 porcie

Suroviny

  • 250 g šošovice Campo Largo
  • 1 l vody
  • 200 ml vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli Kania
  • 2 bobkové listy Kania
  • ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
  • 250 ml smotany na varenie Pilos
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 1 lyžica kvasného octu


Servírovanie

  • spišské párky Pikok
  • 3 vajcia
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

hlbšiu panvicu


POSTUP

Šošovicu zalejeme 1l vody a odložíme nabok na minimálne 3 hodiny. Šošovicu aj s vodou prelejeme do hlbšej panvice, pridáme 200 ml vody, nakrájané strúčiky cesnaku, soľ, bobkové listy a čierne korenie. Prikryjeme a varíme približne 30 minút. Pridáme 200 ml smotany a zamiešame. V miske rozmiešame 50 ml smotany s hladkou múkou na hladkú zmes. Za stáleho miešania pridávame zmes k šošovicovému prívarku a varíme ďalších 5 minút. Na záver pridáme ocot a ešte raz premiešame.


Servírovanie

Šošovicový prívarok podávame s párkom a vajcom na mäkko. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať