Tatársky biftek s bruschettami a parmezánom
Suroviny
- 250 g hovädzieho tataráka
- 1 žĺtok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 lyžica horčice Grill & Fun
- 1 lyžica jemného kečupu Kania
- 3 krajce bieleho chleba
- 1 strúčik cesnaku
Servírovanie
- 1 hrsť šalátu mix
- 1 hrsť hobliniek parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio
- 1 hrsť zaváraných malých uhoriek Freshona
- 1 hrsť olív bez kôstok (čierne, zelené)
- 1 hrsť sterilizovaných baraních rohov Freshona
Potrebujeme
kuchynské papierové utierky, gril alebo grilovaciu panvicu, malú okrúhlu formičku, strúhadlo
POSTUP
Mäso na tatarák zmiešame so žĺtkom, soľou, korením a olivovým olejom. Pridáme najemno nasekané biele časti lahôdkových cibuliek a nadrobno nakrájanú štipľavú papričku zbavenú jadierok. Ochutíme horčicou, kečupom a dôkladne premiešame.
Tip: Podľa chuti môžeme pridať aj pretlačený strúčik cesnaku.
Rošt na grile potrieme trochou oleja a položíme naň krajce chleba grilovať. Opečené ich jemne potrieme cesnakom.
Servírovanie
Tatársky biftek naservírujeme na tanier pomocou okrúhlej formičky. Pridáme šalát a opečené bruschetty. Posypeme hoblinkami parmezánu, nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky a pokvapkáme olejom. Nakladanú zeleninu (uhorky, olivy, baranie rohy) podávame zvlášť v miske.