Koložvárska kapusta
Suroviny
- 350 g údenej slaniny Pikok
- 2 a ½ cibule
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 2 lyžičky soli Kania
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky Kania
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 ml vody
- 800 g kyslej kapusty Chef select
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
- 200 g uvarenej dlhozrnnej ryže Golden Sun
- 200 g klobásy Cabaj-Čápor Pikok
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 5 lyžíc smotany na varenie Pilos (12 %)
Potrebujeme
2 stredne hlboké panvice, hrniec, stredne veľké jánske sklo
POSTUP
250 g slaniny nakrájame na kocky a zľahka orestujeme na panvici. Pridáme 2 nadrobno nakrájané cibule a restujeme ďalšiu minútu. Pridáme mleté mäso, soľ, 1 lyžičku mletej papriky, nakrájané strúčiky cesnaku a podlejeme 100 ml vody. Dusíme približne 15 minút.
V ďalšej panvici orestujeme 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky a ½ cibule. Pridáme kyslú kapustu, soľ a 1 lyžičku mletej sladkej papriky. Podlejeme 100 ml vody, premiešame a dusíme cca 15 minút.
Jánske sklo vymažeme olejom, na dno uložíme ⅓ kapusty, ½ ryže, ½ mletého mäsa, 100 g klobásy nakrájanej na kolieska, ⅓ kapusty, kyslú smotanu, ½ varenej ryže, ½ mletého mäsa, 100 g klobásy nakrájanej na kolieska a ⅓ kapusty. Zvrchu zalejeme smotanou na varenie, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.