Farebné kokosové kocky
Suroviny
Cesto
- 400 g práškového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 80 g medu
- 400 ml mlieka Pilos
- 200 g strúhaného kokosu Belbake
- 400 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 60 g masla Pilos
Na potretie
- 4 lyžice jahodového džemu Maribel
Poleva
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
- 60 g masla Pilos
- 160 ml mlieka Pilos
- 15 ml tuzemáku
- 260 g práškového cukru Belbake
- 40 g kakaa Belbake
Na obaľovanie
- 150 g strúhaného kokosu Belbake
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, formu na pečenie s rozmermi 24,5 x 21 x
POSTUP
Cesto
Všetky ingrediencie spolu zmiešame v robote s nadstavcom metlička. Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 35 – 45 minút.
Dozlatista upečený korpus necháme vo forme úplne vychladnúť a následne ho vyberieme z formy. Stiahneme papier na pečenie, zrežeme vrch, obrežeme okraje a korpus pozdĺžne prerežeme na polovicu. Na spodný korpus natrieme vrstvu jahodového džemu, prikryjeme vrchným korpusom a nakrájame na rovnomerné kocky.
Poleva
Horkú čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Prilejeme mlieko a tuzemák.
Tip: Aby sa hmoty lepšie spojili, mlieko môžeme vopred ohriať.
Prisypeme práškový cukor a kakao a rozmiešame dohladka.
Kocky obalíme v poleve a následne v zmesi kokosu zmiešaného s rozdrenými mrazom sušenými jahodami.