Tuniakové karbonátky so salsou
- čerstvá pažítka
- 450 g tuniaka vo vlastnej šťave NiXe
- 3 vajcia
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
- soľ Belbake
- 1/2 lyžičky štipľavej mletej papriky Mikado
- 1/2 lyžičky sladkej mletej papriky Mikado
- slnečnicový olej Promienna
- 1 avokádo
- 1 červená cibuľa
- 2 paradajky
- šťava z 1/2 citróna
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou mletou paprikou. Ak je zmes príliš riedka, pridáme viac múky.
Na panvici zohrejeme olej. Zo zmesi vytvarujeme karbonátky, ktoré vypražíme z oboch strán do zlatohneda.
Avokádo, cibuľu a paradajky nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, štipľavou mletou paprikou, šťavou z 1/2 citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.
Karbonátky z tuniaka podávame s pripravenou salsou.