Pečené kurča s mladou koreňovou zeleninou a slaninou
Suroviny
- 4 petržleny
- 4 mrkvy
- 2 kaleráby
- 5 strúčikov cesnaku
- 500 g zemiakov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 hrsť čerstvého rozmarínu
- olivový olej Primadonna
- 100 g plátkov slaniny Pikok
- 1 celé kurča
- 200 ml bieleho suchého vína
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
Potrebujeme
- plech na pečenie
POSTUP
Na plech uložíme koreňovú zeleninu (petržleny, mrkvy, kaleráby) nakrájané na menšie kúsky. Pridáme strúčiky cesnaku, umyté a osušené zemiaky, soľ a korenie. Prihodíme nasekaný rozmarín a prelejeme olejom. Všetko spolu premiešame a na zeleninu poukladáme plátky slaniny.
Kurča naporciujeme na časti, osolíme, okoreníme, preložíme na plech k zelenine, polejeme olejom a podlejeme bielym suchým vínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne na 45 minút.
Servírovanie
Porciu kurčaťa servírujeme s koreňovou zeleninou a ozdobíme kúskami petržlenovej vňate.