3
25
Zemiakový prívarok na kyslo

Zemiakový prívarok na kyslo

45 min
3 porcie

Suroviny

  • 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 cibuľa
  • 800 g zemiakov
  • 2 lyžičky soli Kania
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
  • 1 lyžička majoránu Kania
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700 ml vody
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 ½ lyžice hladkej múky Belbake
  • 4 lyžice citrónovej šťavy
  • 6 vajec (1,5 – 2 vajcia na porciu)
  • čerstvá pažítka
  • chlieb

Potrebujeme

 väčšiu panvicu, ponorný mixér


POSTUP

Na panvici rozpustíme olej s maslom. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme cca 3 minúty. Prihodíme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, sladkú mletú papriku, majorán a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme cca 30 minút, kým zemiaky zmäknú.

V miske rozmiešame smotanu s múkou.

Ponorným mixérom rozmixujeme zemiaky na hladký krém a za stáleho miešanie prilejeme smotanu zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme šťavu z citróna a dôkladne premiešame. Na miernom ohni varíme ešte 2 minúty.

Servírovanie

Zemiakový prívarok na kyslo servírujeme s vajíčkom uvareným na mäkko (6 minút). Posypeme pažítkou a podávame s chlebom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať