Segedínsky guláš s knedľou
Suroviny
- 1 lyžica bravčovej masti Pikok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky Kania
- 600 g bravčovej krkovičky
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžička soli Kania
- 700 ml zeleninového vývaru
- 500 g kyslej kapusty Chef Select
- 250 ml smotany na varenie Pilos (30 %)
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1 knedľa Chef Select
Potrebujeme
hlbšiu panvicu alebo hrniec
POSTUP
Na rozpustenej bravčovej masti orestujeme cibuľu dosklovita. Na miernom ohni pridáme pretlačený cesnak a sladkú mletú papriku. Premiešame, aby paprika nezhorkla a pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso. Mäso krátko orestujeme a prihodíme mletú rascu, soľ a bobkové listy. Zalejeme vývarom a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 45 minút.
Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu a varíme ďalších 15 minút. Nakoniec v miske zmiešame smotanu s hladkou múkou a zmes prilejeme do segedínu. Opäť varíme cca 10 minút.
Servírovanie
Knedľu zohrejeme na pare, nakrájame na kúsky a podávame so segedínskym gulášom.