2
16
Biskupský chlebík

Biskupský chlebík

2 h 0 m
16 porcií

Suroviny

  • 260 g sušených hrozienok Belbake
  • 260 g sušených brusníc Alesto
  • 130 ml pomarančovej šťavy
  • 80 ml brandy
  • 30 g medu
  • kôra z 1 pomaranča
  • kôra z 1 citróna


Cesto

  • 130 g trstinového cukru Belbake
  • 160 g masla Pilos
  • 3 vajcia
  • 30 ml brandy
  • ½ lyžičky perníkového korenia Kania
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 70 g mandľových blanšírovaných plátkov Belbake


Zdobenie

  • 400 g práškového cukru Castello
  • 20 ml brandy
  • šťava z cca 1 citróna
  • 100 g pomarančového džemu Maribel
  • sušené kolieska z 1 pomaranča
  • 4 celé škorice

Čas odležania ovocia: 12 hodín

Potrebujeme

strúhadlo, robot s nadstavcom lopatka, formu na chlebík s rozmermi cca 22 × 8 × 7 cm, papier na pečenie, alobal, metličku


POSTUP

Ideálne deň vopred vo väčšej miske zmiešame sušené ovocie (hrozienka, brusnice) s pomarančovou šťavou, brandy, medom, nastrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a necháme cez noc napučať.


Cesto

Na druhý deň v robote s lopatkovým nadstavcom vyšľaháme cukor spolu s maslom do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajcia. Prilejeme brandy, prisypeme perníkové korenie, múku zmiešanú s práškom do pečiva a šľaháme do spojenia. Nakoniec do cesta ručne zapracujeme mandľové plátky a precedené napučané ovocie (šťavu odložíme na neskôr). Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, povrch zarovnáme a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 1 hodinu, potom odokryjeme a dopekáme 20 – 30 minút.

Ešte horúci chlebík vo forme polejeme odloženou šťavou a necháme úplne vychladnúť.


Zdobenie

Práškový cukor vymiešame s brandy. Postupne pridávame citrónovú šťavu tak, aby poleva zostala hustá.


Tip: Ak chlebík pripravujeme pre deti, alkohol nahradíme pomarančovou šťavou.


Vychladnutý chlebík vyberieme z formy a stiahneme papier na pečenie. Povrch potrieme najprv džemom a potom polevou. Dozdobíme škoricou a sušenými kolieskami pomaranča.

 

Tip: Pomaranč nakrájaný na plátky sušíme v rúre vyhriatej na 40 °C približne hodinu. 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info