0
7
Plnený pečený bôčik s kapustou

Plnený pečený bôčik s kapustou

3 h 30 m
4 porcie

Suroviny

Plnený bôčik

  • 50 g sušených sliviek Alesto
  • 100 ml škótskej whiskey Queen Margot
  • 2 kg bravčového bôčika s kosťou, v celku
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 150 g bieleho maslového toastového chleba Rivercote
  • 2 cibule
  • 50 g masla Pilos
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 150 ml plnotučného mlieka Pilos
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 5 strúčikov cesnaku


Šalát

  • 250 g čerstvej bielej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica celej rasce Kania
  • 250 g kyslej bielej kapusty Freshona
  • 2 lyžice repkového oleja Vita D´or
  • 2 lyžice octu


Servírovanie

  • remeselný peceň
  • francúzska hrubozrnná horčica Kania
  • nakladaná zelenina (korenené uhorky, červená repa plátky, krájané šampiňóny) Freshona

Potrebujeme

sitko, špagát, pekáč s pokrievkou, tĺčik na mäso, papierové utierky, potravinársku fóliu


POSTUP

Plnený bôčik

Sušené slivky nakrájame na menšie kúsky, zalejeme whiskey a necháme cez noc odstáť. Na druhý deň ich precedíme. Bôčik vykostíme, kožu narežeme na prúžky a dôkladne osolíme. Necháme 24 hodín odpočívať v chladničke a následne mäso umyjeme a dôkladne osolíme. Toastový chlieb nakrájame na kocky a sušíme do stvrdnutia.

Tip: Sušiť pečivo môžeme aj cez noc na radiátore alebo v rúre vyhriatej na 50 °C. 

Jednu cibuľu nakrájame na jemno, orestujeme na masle a pridáme k tvrdému pečivu. Ochutíme namočenými slivkami, sekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami, mliekom, soľou a korením. Opatrne premiešame a necháme 10 minút odpočinúť.

Pripravený bôčik narežeme tak, aby vznikol veľký plát na zabalenie rolády. Prikryjeme fóliou a dôkladne naklepeme. Mäso osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou a zabalíme do rolády tak, aby koža bola na vrchu. Zviažeme špagátom a s celými strúčikmi cesnaku a so ošúpanými štvrtinami zvyšnej cibule preložíme na pekáč. Podlejeme vodou a pečieme pod pokrievkou v rúre vyhriatej na 160 °C asi 2 hodiny. Následne pokrievku odstránime a dopekáme asi hodinu do mäkka. Pred dokončením teplotu zvýšime na 210 °C a asi za 30 minút vypečieme kožu do chrumkava.

Šalát

Čerstvú kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, zmiešame s prúžkami cibule a ručne dôkladne premiešame. Ochutíme rascou, kyslou kapustou, olejom a octom. Znovu dôkladne zapracujeme. Necháme aspoň 10 minút odležať a v prípade potreby dochutíme.

Servírovanie

Z mäsa zložíme špagát a roládu nakrájame pílkovým nožíkom na plátky. Podávame s kapustovým šalátom, čerstvým chlebom, horčicou a nakladanou zeleninou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať