Tvarohový koláč s čučoriedkami
Suroviny
Náplň
- 250 g hrudkovitého jemného tvarohu Pilos - Slovenskô
- 250 g tradičného jemného tvarohu Pilos (2,5 %)
- 80 g práškového cukru Belbake
- 2 žĺtky
- 40 g polohrubej múky Belbake
Cesto
- 5 vajec
- 230 g kryštálového cukru Belbake
- 100 ml vody
- 200 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- 300 g polohrubej múky Belbake
- 50 g hladkej múky Belbake
- štipka soli Belbake
- 250 g čučoriedok
Potrebujeme
robot s nadstavcom metlička, misku, plech na pečenie s rozmerom cca 28 x 24 cm, sitko, papier na pečenie
POSTUP
Náplň
V miske zmiešame oba tvarohy s práškovým cukrom, žĺtkami a múkou.
Cesto
Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do hustej svetlej peny. Opatrne pridáme olej a vodu. Hladkú a polohrubú múku a prášok do pečiva preosejeme a ručne zapracujeme do pripravenej zmesi. Pripravené cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Lyžicou na cesto ukladáme kopčeky náplne a posypeme ho čučoriedkami. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 40 minút.
Servírovanie
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.