Vajíčka s lososovo-chrenovou náplňou
- 6 vajec
- 70 g údeného lososa Ocean Sea
- 2 lyžičky masla
- 1 lyžička majonézy Mikado
- čerstvá pažítka
- 1 lyžica chrenu Mikado (sterilizovaný, ostrý)
- šťava z citróna
- soľ Belbake
- čierne mleté korenie Mikado
Postup
Vajíčka uvaríme natvrdo a po vychladnutí opatrne odstránime škrupinu, aby sme neporušili bielka. Prekrojíme ich pozdĺžne na polovice a lyžičkou vyberieme žĺtka.
Zo žĺtok, majonézy, masla a chrenu si pripravíme náplň, do ktorej opatrne primiešame nadrobno nakrájaného lososa, nasekanú pažítku a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Polovičky vajíčok naplníme plnkou, vychladíme v chladničke a podávame ozdobené pažítkou.