XXL rožok
Suroviny
Rožok
- 300 ml mlieka Pilos
- 42 g čerstvého droždia
- 500 g hladkej múky Belbake
- 10 g soli Kania
- 70 g masla Pilos
- rastlinný olej Vita D´or
- 1 vajce
Ešte budeme potrebovať
- 30 g masla Pilos
- ½ ľadového šalátu
- 2 paradajky
- 100 – 150 g šunky podľa chuti Pikok
- 100 g plátkov eidamu Pilos
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom hák, potravinársku fóliu, valček, plech, papier na
pečenie
POSTUP
Rožok
V teplom mlieku rozdrvíme droždie, premiešame a necháme odležať. Do robota s nadstavcom hák prisypeme hladkú múku, soľ a pridáme maslo. Prilejeme mlieko s droždím a vymiesime tuhé
cesto. Cesto prikryjeme fóliou a necháme kysnúť približne 60 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche do tvaru trojuholníka, potrieme olejom a zrolujeme
do tvaru rožka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 45 minút.
Upečený rožok rozkrojíme, spodnú časť potrieme maslom. Pridáme listy šalátu, kolieska paradajok, šunku a syr. Prikryjeme vrchnou časťou a podávame.