Grilované špízy s ovocím
Grilované špízy
- 1 veľký ananás
- ½ melóna cantaloupe
- 5 broskýň
- ½ červenej dyne
- 90 g medu
- 60 g roztopeného masla Pilos
- ½ lyžičky mletej škorice Mikado
Jogurtový dip
- 200 g gréckeho jogurtu Milbona
- 30 g medu
- 30 g pistácií Alesto
POSTUP
POTREBUJEME
- gril
- drevené špajdle alebo ihly na špízy
- metličku na potieranie
Grilované špízy
Z ananásu odrežeme hornú 1/3 aj s listami, budeme ju potrebovať pri záverečnom servírovaní. Zvyšok ananásu očistíme, zvislo prekrojíme na šestiny a odstránime vlásočnatý stred. Potom ho nakrájame na hrubšie plátky.
Melón cantaloupe rozrežeme na polovice a pomocou lyžice zbavíme jadierok. Polovicu nakrájame na tretiny, ošúpeme a naporciujeme na menšie kúsky.
Broskyne nakrájame na hrubšie mesiačiky.
Polovicu červenej dyne nakrájame najprv na hrubšie plátky a potom na trojuholníky. Pripravené kúsky striedavo napichujeme na drevené špajdle. Špízy položíme na rozpálený gril a grilujeme približne 5 minút z obidvoch strán domäkka. Počas grilovania ich potierame marinádou, ktorú sme pripravili zmiešaním medu, roztopeného masla a škorice.
Jogurtový dip
V miske zmiešame jogurt, med a nadrobno nasekané pistácie.
Servírovanie
Do tretiny ananásu, ktorú sme odložili, napichneme špízy. Jogurtový dip podávame v samostatnej miske.