Praženica na chlebíku
Suroviny
- 4 vajcia
- soľ Kania
- 1 lyžica plnotučného mlieka Pilos
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 lyžička repkového oleja Vita D’or
- 1 červená cibuľa
- 2 krajce chleba
- 1 hrsť mladého špenátu
- 1 avokádo
- 2 cherry paradajky
- mleté čierne korenie Kania
- 2 hrste strúhaného syra Pecorino Pilos
Potrebujeme
- stredne veľkú panvicu, strúhadlo
POSTUP
Vajcia, soľ a mlieko vymiešame vidličkou v miske.
Na panvici zohrejeme maslo s olejom. Pridáme polovicu nakrájanej cibule a restujeme cca 1 – 2 minúty. Primiešame vajcia a na miernom ohni praženicu pripravujeme, kým získame požadovanú konzistenciu.
Na krajce chleba rozdelíme hotovú praženicu. Pridáme špenát, nakrájané avokádo, kolieska polovice cibule a nakrájané cherry paradajky. Dochutíme soľou, korením a posypeme nastrúhaným syrom.