16
30
Mascarpone torta s jahodami a kokosom

Mascarpone torta s jahodami a kokosom

2 h 45 m
10 porcií

Suroviny

Korpus

  • 8 bielkov
  • 180 g kryštálového cukru Belbake
  • 8 žĺtkov
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Sirup

  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona


Ešte budeme potrebovať

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 450 g jahodového džemu Maribel
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake
  • 80 g kokosových lupienkov Alesto

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko bez špičky, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm, papier na pečenie

POSTUP

Korpus

V robote vyšľaháme bielky s cukrom, až kým sa cukor úplne rozpustí. Do snehu pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a kokos.
Nadýchané cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie.
Cesto rozotrieme až ku okrajom formy a povrch uhladíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút.
Po upečení necháme korpusy úplne vychladnúť vo formách.

Krém

Kým korpusy chladnú, pripravíme krém.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V robote vyšľaháme mascarpone so smotanou dotuha. Pridáme vlažnú čokoládu a všetko spolu prešľaháme.
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme stuhnúť v chladničke.
Korpusy vyrežeme z formy, stiahneme papiere na pečenie. Najskôr ich zarovnáme a potom rozrežeme na polovicu.

Sirup

Mlieko, šľahačku a kondenzované mlieko zmiešame.
Tip: Ak chceme, aby bola torta menej sladká, kondenzované mlieko vynecháme.

Umyté a osušené jahody nakrájame na menšie kúsky.

Korpus preložíme na servírovací tanier, polejeme ho sirupom, natrieme vrstvou jahodového džemu, nanesieme krém po okrajoch aj do stredu a do krému povtláčame jahody. Prikryjeme ďalšou vrstvou korpusu a takto pokračujeme v skladaní celej torty. Posledný korpus najskôr polejeme sirupom a až potom ho preložíme na tortu. Uložíme ho spodnou stranou nahor. Zvyšným krémom potrieme celú tortu zhora aj po okrajoch. Povrch posypeme kokosom a necháme stuhnúť chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Stuhnutú tortu posypeme kokosom aj po okrajoch.

Servírovanie

Tortu podávame ozdobenú prekrojenými jahodami a kokosovými lupienkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    22. marec 2024, 15:19

    Dobrý deň toto je naša obľúbená torta no chcela by som spraviť teraz takúto čokoládovú môžem dať do korpusu kakao?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. december 2023, 14:43

    Dobrý deň, chcem sa spýtať, či je možné piecť cesto aj naraz. A potom ho rozdeliť na 4 časti. Prečo ho dávate do dvoch foriem? Ďakujem pekne. 7

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. jún 2023, 10:09

    Zdravím, chcela by som sa opýtať či by bolo možné nahradiť kokos v korpuse orechami a koľko g by som tam mohla dat? ☺️

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. júl 2023, 13:46

      Dobrý deň, orechy v korpuse sú skvelý nápad. Odporúčame primiešať približne rovnaké množstvo. 😊 Podľa toho, či sa vám bude zdať cesto riedke, zvážte, či ešte pridať ale stačí.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. jún 2023, 08:00

    dobrý deň, chystám sa pripraviť danú tortu, ale kokos v ceste by som chcela vynechať, mám pridať trošku viac múky alebo...? Ďakujem:)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. júl 2023, 13:43

      Dobrý deň, ak vynecháte kokos, určite by bolo správne pridať viac múky, aby bola konzistencia dostatočne hustá. Vyskúšať môžete namiesto kokosu aj napríklad orechy. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. jún 2023, 19:28

    Už dvakrát sa mi ten krem zdrcol !! A robila som všetko podľa receptu , len mám z toho pokazený deň aj celu oslavu

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. júl 2023, 11:09

      Aj mne , keď som pridala vlažnú čokoládu. Tá biela čoko samý cukor!!!!!

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. jún 2023, 07:15

      Dobrý deň, veľmi nás mrzí, že sa recept nepodaril. Niekedy môže na konzistenciu krému vplývať aj teplota jednotlivých surovín. Prípadne si vyberte aj iný z receptov s mascarpone - https://kuchynalidla.sk/recepty?s=torta+s+mascarpone. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať