Mascarpone torta s jahodami a kokosom
Suroviny
Korpus
- 8 bielkov
- 180 g kryštálového cukru Belbake
- 8 žĺtkov
- 150 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
Krém
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Lovilio
- 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Sirup
- 100 ml plnotučného mlieka Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona
Ešte budeme potrebovať
- 500 g čerstvých jahôd
- 450 g jahodového džemu Maribel
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
- 80 g kokosových lupienkov Alesto
Potrebujeme
- robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko bez špičky, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm, papier na pečenie
POSTUP
Korpus
V robote vyšľaháme bielky s cukrom, až kým sa cukor úplne rozpustí. Do snehu pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a kokos.
Nadýchané cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie.
Cesto rozotrieme až ku okrajom formy a povrch uhladíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút.
Po upečení necháme korpusy úplne vychladnúť vo formách.
Krém
Kým korpusy chladnú, pripravíme krém.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V robote vyšľaháme mascarpone so smotanou dotuha. Pridáme vlažnú čokoládu a všetko spolu prešľaháme.
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme stuhnúť v chladničke.
Korpusy vyrežeme z formy, stiahneme papiere na pečenie. Najskôr ich zarovnáme a potom rozrežeme na polovicu.
Sirup
Mlieko, šľahačku a kondenzované mlieko zmiešame.
Tip: Ak chceme, aby bola torta menej sladká, kondenzované mlieko vynecháme.
Umyté a osušené jahody nakrájame na menšie kúsky.
Korpus preložíme na servírovací tanier, polejeme ho sirupom, natrieme vrstvou jahodového džemu, nanesieme krém po okrajoch aj do stredu a do krému povtláčame jahody. Prikryjeme ďalšou vrstvou korpusu a takto pokračujeme v skladaní celej torty. Posledný korpus najskôr polejeme sirupom a až potom ho preložíme na tortu. Uložíme ho spodnou stranou nahor. Zvyšným krémom potrieme celú tortu zhora aj po okrajoch. Povrch posypeme kokosom a necháme stuhnúť chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Stuhnutú tortu posypeme kokosom aj po okrajoch.
Servírovanie
Tortu podávame ozdobenú prekrojenými jahodami a kokosovými lupienkami.