5
14
Mascarpone torta s jahodami a kokosom

Mascarpone torta s jahodami a kokosom

2 h 45 m
10 porcií

Suroviny

Korpus

  • 8 bielkov
  • 180 g kryštálového cukru Belbake
  • 8 žĺtkov
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Sirup

  • 100 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Milbona


Ešte budeme potrebovať

  • 500 g čerstvých jahôd
  • 450 g jahodového džemu Maribel
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake
  • 80 g kokosových lupienkov Alesto

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko bez špičky, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 18 cm, papier na pečenie

POSTUP

Korpus

V robote vyšľaháme bielky s cukrom, až kým sa cukor úplne rozpustí. Do snehu pridáme žĺtky, múku, prášok do pečiva a kokos.
Nadýchané cesto rovnomerne rozdelíme do dvoch foriem vystlaných papierom na pečenie.
Cesto rozotrieme až ku okrajom formy a povrch uhladíme.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút.
Po upečení necháme korpusy úplne vychladnúť vo formách.

Krém

Kým korpusy chladnú, pripravíme krém.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
V robote vyšľaháme mascarpone so smotanou dotuha. Pridáme vlažnú čokoládu a všetko spolu prešľaháme.
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme stuhnúť v chladničke.
Korpusy vyrežeme z formy, stiahneme papiere na pečenie. Najskôr ich zarovnáme a potom rozrežeme na polovicu.

Sirup

Mlieko, šľahačku a kondenzované mlieko zmiešame.
Tip: Ak chceme, aby bola torta menej sladká, kondenzované mlieko vynecháme.

Umyté a osušené jahody nakrájame na menšie kúsky.

Korpus preložíme na servírovací tanier, polejeme ho sirupom, natrieme vrstvou jahodového džemu, nanesieme krém po okrajoch aj do stredu a do krému povtláčame jahody. Prikryjeme ďalšou vrstvou korpusu a takto pokračujeme v skladaní celej torty. Posledný korpus najskôr polejeme sirupom a až potom ho preložíme na tortu. Uložíme ho spodnou stranou nahor. Zvyšným krémom potrieme celú tortu zhora aj po okrajoch. Povrch posypeme kokosom a necháme stuhnúť chladničke ideálne do ďalšieho dňa. Stuhnutú tortu posypeme kokosom aj po okrajoch.

Servírovanie

Tortu podávame ozdobenú prekrojenými jahodami a kokosovými lupienkami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. marec 2023, 11:35

    Zameňte jahody za maliny - neskutočná kombinácia

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. marec 2023, 21:51

    Tortu som skusila a bola famózna..mam ju spravit aj na najblizsiu narodeninovu oslavu :-)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:48

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš milý komentár. 😇 Tešíme sa, že torta mala úspech aj u ostatných. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2023, 11:02

    Dobrý deň, tortu som oskúšala, vyšla a chutila výborne. Sirup som nerobila ale miesto neho som dala jahodový džem a bolo to super.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:47

      Dobrý deň, ďakujeme za skvelý tip. 😍 Jahodový džem je skvelá alternatíva do torty. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2023, 12:37

    dobry den,ja vyskusam recept ako "zakusok"...bohužial,torty sa mi nedaria,skôr verim plechu...mnozstvo asi prisposobim na 1/2 dávku-aspon pri korpuse...no,uvidime,vyskusame...ale vyzera to fantasticky

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:41

      Dobrý deň, pri pečení sa medze nekladú. 😇 Určite vyskúšajte pripraviť tortu ako zákusok. Dajte nám vedieť, ako sa dezert podaril. Tešíme sa na výsledok. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. marec 2023, 08:04

    Vyzerá dobrý recept vyskúšam

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      08. marec 2023, 11:20

      Dobrý deň, určite tortu vyskúšajte. 😍 Nezabudnite nám dať vedieť, či sa podarila. Tešíme sa na výsledok. 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať