Mrkvové muffiny
Muffiny
- 80 g hladkej múky Belbake
- 120 g špaldovej múky Belbake
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžičky mletej škorice Mikado
- 100 g najemno nasekaných vlašských orechov Alesto
- 3 vajíčka
- 200 g trstinového cukru Belbake
- 120 ml olivového oleja Primadonna
- 200 g očistenej a nastrúhanej mrkvy
Krém
- 300 g bielej čokolády Fin Carré
- 200 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 300 g krémového tvarohu Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- strúhadlo
- košíčky na muffiny
- teplovzdornú misku
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Muffiny
Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie okrem cukru. V druhej miske vyšľaháme vajíčka
s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Prilejeme olej a zašľaháme. Prisypeme suché ingrediencie, nastrúhanú mrkvu a zmiešame. Hotové cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny a pečieme asi 15 – 20 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.
Krém
Čokoládu necháme rozpustiť nad parou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha a potom prišľaháme tvaroh. Prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme ním vychladnuté muffiny. Na záver môžeme dozdobiť mrkvičkami z marcipánu alebo mrkvovou vňaťou.