Vianočný nealkoholický punč a karamelový likér
Suroviny
Vianočný nealkoholický punč
- 1 l vody
- 2 čajové vrecká jablko-škorica
- 1 pomaranč
- 1 citrón
- 2 jablká
- 300 ml jablkového džúsu Solevita
- 300 ml pomarančového džúsu Solevita
- 1 celá škorica Kania
- 6 –7 klinčekov
- 1 – 2 lyžice medu
Karamelový likér
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 100 – 200 ml rumu
Potrebujeme
hrniec, ponorný mixér
POSTUP
Vianočný nealkoholický punč
Do hrnca s vodou dáme variť 2 čajové vrecká. Pomaranč a citrón prekrojíme na polovice a nakrájame na plátky. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame na kocky. Vylúhované vrecká vyberieme a pridáme pripravené ovocie. Prilejeme jablkový a pomarančový džús, prihodíme škoricu, klinčeky a med. Necháme prevrieť.
Karamelový likér
Sladené kondenzované mlieko necháme skaramelizovať, tak, že celú plechovku uvaríme vo vriacej vode cca 120 minút. Smotanu, skaramelizované sladené kondenzované mlieko a rum podľa chuti rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do vyššej sklenenej fľaše.