0
2
Silvestrovské pohostenie

Silvestrovské pohostenie

35 min
6 porcií

Suroviny

Koláčiky z lístkového cesta

  • ½ cukety
  • 1 mrkva
  • 1 lístkové cesto Chef Select
  • 6 lyžičiek medu
  • soľ Kania
  • 1 vajce
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • mini mozzarella Pilos


Silvestrovský drink

  • 2 tyčinky celej škorice Kania
  • 2 lyžice mrazených malín
  • 60 ml rumu
  • 400 ml jablkového džúsu Solevita
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu

Potrebujeme

  • plech na pečenie, papier na pečenie

POSTUP

Koláčiky z lístkového cesta

Očistenú cuketu a mrkvu nakrájame na kolieska. Plech vystelieme papierom na pečenie.

Lístkové cesto rozbalíme a rozdelíme na 6 častí.

Na papier na pečenie urobíme lyžičkou namočenou v mede 6 stredne veľkých kruhov, na ktoré poukladáme cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a prikryjeme lístkovým cestom, ktoré po okrajoch poskladáme tak, aby vznikol kruh. Nakoniec lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 ­– 25 minút.

Po upečení dozdobíme koláčiky poľným šalátom a mini mozzarellou.

Silvestrovský drink

Škoricovú tyčinku z jednej strany na pár sekúnd zapálime a vložíme pod pohár obrátený dnom nahor. Necháme pôsobiť 5 minút. Poháre otočíme a do každého nasypeme 1 lyžicu malín, prilejeme 30 ml rumu a 200 ml jablkového džúsu. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a tyčinkou škorice.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať