Silvestrovské pohostenie
Suroviny
Koláčiky z lístkového cesta
- ½ cukety
- 1 mrkva
- 1 lístkové cesto Chef Select
- 6 lyžičiek medu
- soľ Kania
- 1 vajce
- 1 hrsť poľného šalátu
- mini mozzarella Pilos
Silvestrovský drink
- 2 tyčinky celej škorice Kania
- 2 lyžice mrazených malín
- 60 ml rumu
- 400 ml jablkového džúsu Solevita
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
Potrebujeme
- plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Koláčiky z lístkového cesta
Očistenú cuketu a mrkvu nakrájame na kolieska. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Lístkové cesto rozbalíme a rozdelíme na 6 častí.
Na papier na pečenie urobíme lyžičkou namočenou v mede 6 stredne veľkých kruhov, na ktoré poukladáme cuketu a mrkvu. Jemne osolíme a prikryjeme lístkovým cestom, ktoré po okrajoch poskladáme tak, aby vznikol kruh. Nakoniec lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 20 – 25 minút.
Po upečení dozdobíme koláčiky poľným šalátom a mini mozzarellou.
Silvestrovský drink
Škoricovú tyčinku z jednej strany na pár sekúnd zapálime a vložíme pod pohár obrátený dnom nahor. Necháme pôsobiť 5 minút. Poháre otočíme a do každého nasypeme 1 lyžicu malín, prilejeme 30 ml rumu a 200 ml jablkového džúsu. Ozdobíme vetvičkou rozmarínu a tyčinkou škorice.