
XXL citrónové cupcakes s malinovým krémom
Suroviny
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 120 ml rastlinného oleja Vita D´or
- 120 ml plnotučného mlieka Pilos
- kôra z 1 citróna
- 130 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- maslo Pilos na vymazanie formy
- polohrubá múka Belbake na vysypanie formy
Krém
- 250 g malín
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 1 Zlaté steblo Belbake
- 250 g mascarpone Milbona
Servírovanie
- cukrárske ozdoby
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, zapekacie misky s priemerom 10 – 12 cm, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Postup
V mise zmiešame kryštálový cukor, vajcia, olej, mlieko a kôru z 1 citróna. V druhej mise zmiešame hladkú múku, prášok do pečiva a soľ. Tekuté a suché suroviny spojíme a opäť premiešame. Zapekacie misy vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do misiek a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C cca 20 – 30 minút. Pred dopečením skontrolujeme špáradlom. Ak je špáradlo suché, cesto je správne upečené. Ak ostane mokré, cesto je potrebné ešte dopiecť. Po upečení necháme vo forme úplne vychladnúť.
Krém
V hrnci uvaríme maliny spolu s cukrom. Následne ich prepasírujeme a zmes nalejeme do odmerky alebo misky. Prilejeme trochu vody a prisypeme Zlaté steblo. Dôkladne premiešame metličkou, zmes prelejeme do hrnca a dáme variť dozhustnutia. Počas chladnutia občas premiešame. Do vychladnutého krému pridáme mascarpone a opäť dôkladne premiešame. Preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na cupcakes. Na záver posypeme cukrárskymi ozdobami.