Nepečený pistáciový chia puding s malinami
Suroviny
Krém
- 120 g pistácií Alesto
- 400 ml kokosového mlieka Freshona
- 100 g čakankového sirupu
- 150 g rastlinnej náhrady jogurtu Vemondo
- 60 g chia semienok
Omáčka
- 400 g mrazených malín
- 100 g čakankového sirupu
Servírovanie
- 125 g malín
Potrebujeme
smoothie mixér, cukrárske vrecko bez špičky, poháre
Postup
Krém
Pistácie zomelieme najemno. V smoothie mixéri ich s trochou kokosového mlieka rozmixujeme na hladký krém. Prilejeme zvyšné mlieko, pridáme čakankový sirup, rastlinnú náhradu jogurtu a opäť dôkladne rozmixujeme. Dohladka rozmixovanú pistáciovú zmes prelejeme do misky, prisypeme doň chia semienka a necháme napučať do ďalšieho dňa. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
Omáčka
Mrazené maliny zmiešame s čakankovým sirupom a na miernom ohni povaríme do zhustnutia. Po vychladnutí preložíme do cukrárskeho vrecka.
Servírovanie
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme do pohára pistáciový krém, pridáme vrstvu malinovej omáčky a na záver ozdobíme čerstvými malinami.