XXL Pizza
Suroviny
Cesto
- 600 ml teplej vody
- 20 g čerstvého droždia
- ½ lyžičky kryštálového cukru Belbake
- 1 kg hladkej múky Belbake
- morská soľ Kania
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
Obloha
- 400 g paradajkového pretlaku Baresa
- 100 g bravčovej šunky Pikok
- 1 konzerva kukurice Freshona
- 5 – 7 šampiňónov
- 750 g strúhanej mozzarelly Lovilio
- 100 g salámy Nitran Pikok
- 1 hrsť čiernych olív Baresa
- 10 cherry paradajok
- 1 žltá paprika
Potrebujeme
- valček, veľký plech alebo kameň na pizzu
POSTUP
V teplej vode rozmiešame rozdrobené droždie a cukor. Necháme krátko odstáť.
Medzitým vo veľkej misy zmiešame múku, soľ, olej a nakoniec aj pripravený kvások. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Vykysnutý bochník rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť najprv vyvaľkáme na pomúčenej opačnej strane plechu a potom z nej vyrežeme tvar trojuholníka.
Tip: Aby trojuholníky do seba dokonalo zapadli, môžeme si pomôcť šablónou z kartónu.
Na povrch cesta rozotrieme paradajkový pretlak tak, že jeden vonkajší okraj necháme voľný.
Na každú štvrtinu uložíme iné suroviny:
- trojuholník: šunka, kukurica, šampiňóny, mozzarella,
- trojuholník: saláma, kukurica, olivy, mozzarella,
- trojuholník: cherry paradajky, žltá paprika, mozzarella,
- trojuholník: mozzarella.
Pečieme v rúre vyhriatej na čo najvyššiu teplotu, minimálne na 250 °C. Upečené trojuholníky spojíme do tvaru kruhu.