Cibuľová omeleta s hráškovým pyré
Suroviny
Hráškové pyré
- 350 g mrazeného hrášku Freshona
- 50 g masla Pilos
- 1 hrsť čerstvej mäty
- morská soľ v mlynčeku Kania
- ½ citróna
- 2 lyžice kokosového mlieka Freshona
Cibuľová omeleta
- 3 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 biela cibuľa (110 g)
- 1 červená cibuľa (110 g)
- 2 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- kurkuma Kania
- 3 vajcia
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 hrubšie plátky syra gouda (50 g) Pilos
Potrebujeme
- ponorný mixér alebo kuchynský robot
POSTUP
Hrášková pyré
Hrach zalejeme vodou a varíme 10 minút. Potom ho scedíme a ešte horúci zmiešame s maslom, nasekanou mätou, štipkou soli, lyžičkou citrónovej šťavy a kokosovým mliekom. Rozmixujeme a dochutíme soľou.
Cibuľová omeleta
V panvici na oleji opekáme cibule a strúčiky cesnaku nakrájané na plátky. Po asi 9 minútach, keď sú rovnomerne opečené, ochutíme štipkou soli, mletého čierneho korenia a štipkou kurkumy. Premiešame a zalejeme rozšľahanými vajíčkami so štipkou soli. Povrch posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou, jednu polovicu pokryjeme syrom a panvicu prikryjeme pokrievkou. Na miernom plameni pečieme približne 5 minút. Potom omeletu preložíme na polovicu, rozdelíme na dve časti a už v odkrytej panvici z každej strany pečieme ešte 1 – 2 minúty. Miestami pritlačíme.
Servírovanie
Hráškové pyré rozotrieme na tanier a doplníme porciou omelety. Pridáme aj sušené čili, mleté korenie, lístky mäty na ozdobu a plátok citróna.
Tip: Hráškové pyré má mierne sladkastú chuť a v kombinácii s omeletou sa skvelo hodí nielen ako raňajky alebo ľahká večera, ale aj ako chuťovka. Môžeme podávať s krajcom čerstvého pečiva.