0
16
Morčacie prsia s nektárinkami, rukolou a prosciuttom

Morčacie prsia s nektárinkami, rukolou a prosciuttom

40 min
6 porcií
  • 800 g morčacích pŕs
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Mikado
  • olivový olej Primadonna
  • 5 nektáriniek
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 100 g prosciutta Dulano Selection
  • šťava z ½ citróna
  • 100 g rukoly
  • 100 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
  • čerstvé bylinky (mäta, bazalka)

 

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • alobal

Očistené morčacie prsia nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja restujeme zo všetkých strán dozlatohneda.

Na panvicu s mäsom postupne pridávame nektárinky nakrájané na mesiačiky, lyžicu masla a plátky prosciutta. Keď je prosciutto dochrumkava orestované, mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme lyžicu masla a stiahneme z ohňa. Prikryté alobalom alebo pokrievkou necháme chvíľu odpočinúť.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu umytej a osušenej rukoly. Na ňu rozložíme mäso nakrájané na plátky, restované nektárinky a prosciutto nalámané na menšie kúsky. Jedlo pokvapkáme výpekom a ozdobíme hoblinami syra Grana Padano a lístkami byliniek.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať