Morčacie prsia s nektárinkami, rukolou a prosciuttom
- 800 g morčacích pŕs
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Mikado
- olivový olej Primadonna
- 5 nektáriniek
- 2 lyžice masla Pilos
- 100 g prosciutta Dulano Selection
- šťava z ½ citróna
- 100 g rukoly
- 100 g syra Grana Padano Lovilio vcelku
- čerstvé bylinky (mäta, bazalka)
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- alobal
Očistené morčacie prsia nakrájame na hrubšie plátky. Osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja restujeme zo všetkých strán dozlatohneda.
Na panvicu s mäsom postupne pridávame nektárinky nakrájané na mesiačiky, lyžicu masla a plátky prosciutta. Keď je prosciutto dochrumkava orestované, mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme lyžicu masla a stiahneme z ohňa. Prikryté alobalom alebo pokrievkou necháme chvíľu odpočinúť.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu umytej a osušenej rukoly. Na ňu rozložíme mäso nakrájané na plátky, restované nektárinky a prosciutto nalámané na menšie kúsky. Jedlo pokvapkáme výpekom a ozdobíme hoblinami syra Grana Padano a lístkami byliniek.