Zapečené penne s kuracím mäsom, hráškom a syrom
- 2 kuracie stehná
- soľ Belbake
- 400 g cestovín penne Combino
- 5 bobkových listov Mikado
- 5 guľôčok nového korenia Mikado
- 5 guľôčok celého čierneho korenia Kania
- 100 g koreňovej zeleniny (40 g mrkvy, 30 g zeleru, 30 g petržlenu)
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 100 g póru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 ml kuracieho vývaru
- 150 g mrazeného hrášku Chira
- čerstvá bazalka
- 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 100 g syra grana padano Lovilio
- 100 g syra Rival Bluedino
Potrebujeme
- zapekaciu misu
Postup
Kuracie mäso
Kuracie stehná vložíme do hrnca s vodou spolu s koreňovou zeleninou, bobkovými listami a guľôčkami čierneho a nového korenia. Varíme približne 1 hodinu domäkka. Uvarené kuracie stehná necháme trochu vychladnúť, mäso oberieme od kostí a natrháme na menšie kúsky. Vývar scedíme a odložíme na neskôr.
Penne
Penne uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale. Scedíme, ale cestoviny nepreplachujeme.
Zapečené penne s kuracím mäsom
Na plátky nakrájaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Pridáme pór nakrájaný na kolieska, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Podlejeme vývarom a pridáme kúsky kuracieho mäsa a hrášok. Potom primiešame uvarené cestoviny, nakrájanú bazalku a kyslú smotanu. Zmesou naplníme zapekaciu misu, posypeme najemno nastrúhaným syrom grana padano a kúskami syra Rival. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 15 minút.