Farfalle s morčacím mäsom
PESTO
- 1 hrsť orechov mix Alesto
- 3 hrste čerstvej bazalky (zopár lístkov si odložíme na ozdobu)
- 50 g syra grana padano Lovilio
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
FARFALLE S MORČACÍM MÄSOM
- 200 g morčacích pŕs vcelku
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica masla Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 300 g cestovín farfalle Combino
Postup
Potrebujeme
- strúhadlo
- sekací mixér
- sitko
ORECHOVO-BAZALKOVÉ PESTO
Orechy opečieme bez použitia tuku na rozohriatej panvici. Lístky bazalky natrháme nahrubo a syr nastrúhame. Pripravené suroviny preložíme do sekacieho mixéra, prilejeme 150 ml olivového oleja a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
FARFALLE S MORČACÍM MÄSOM
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky a opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom a maslom do zlatohneda. Na záver ich ochutíme soľou a korením.
Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode nie úplne domäkka, čiže „al dente“. Uvarené cestoviny scedíme a vrátime naspäť do hrnca, v ktorom sa varili. Potom pridáme opečené kúsky mäsa a pesto. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Cestoviny servírujeme v hlbokom tanieri posypané nastrúhaným syrom grana padano a dozdobené malými lístkami bazalky.