Zapekané kuracie prsia s bryndzou, šunkou a paprikou
- 125 g bryndze
- 100 g delikatesnej varenej šunky Dulano
- 2 kusy kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Italiamo
- farebné papriky (1/2 červenej, 1/2 žltej, 1/2 zelenej)
- 4 strúčiky cesnaku
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 1 cuketa
POTREBUJEME
- papierové utierky
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- zapekaciu misu
Kuracie prsia
Kuracie prsia opláchneme studenou vodou a dôkladne osušíme. Rozrežeme ich na ploché rezne, prikryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Každý kus mäsa prekrojíme na 2 časti, aby nám vznikli 4 rezne. Osolíme ich, okoreníme a opečieme na panvici na rozpálenom olivovom oleji približne 4 minúty z každej strany do zlatohneda.
Paprikovo-šunková zmes
Šunku a papriku nakrájame na malé štvorčeky, 2 strúčiky cesnaku nadrobno. Všetko spolu orestujeme na panvici na olivovom oleji dozlatista. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Na každý opečený kurací plátok naložíme pripravenú paprikovo-šunkovú zmes a niekoľko menších kúskov bryndze. Takto pripravené kuracie plátky preložíme do zapekacej misy a dáme zapiecť do rúry pod gril na maximálnu možnú teplotu na 1 – 2 minúty.
Zemiaky s cuketou
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na tenšie polkolieska, osolíme a opečieme na olivovom oleji do zlatohneda. K polomäkkým zemiakom pridáme približne na rovnaké kúsky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme a ďalej restujeme, až kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. Podľa potreby môžeme pridať olivový olej. Tesne pred koncom pridáme 2 nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku a premiešame.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme zemiaky s cuketou a pridáme zapečené kuracie prsia s paprikou a šunkou.