0
3
Zemiakové gnocchi s pečeným králikom

Zemiakové gnocchi s pečeným králikom

2 h 0 m
4 porcie
  • 1,2 kg králičích dielov alebo králičích stehien
  • 3 cibule
  • 5 guľôčok celého nového korenia Mikado
  • 5 guľôčok celého čierneho korenia Mikado
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 100 g mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 30 g petržlenu
  • olivový olej Primadonna
  • 2 svetlé bagetky
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 vajce
  • 50 g čiernych olív bez kôstok Baresa
  • 100 g feniklu
  • 50 g stopkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g zemiakových gnocchov
  • čerstvá bazalka

Postup

Potrebujeme

  • mixér, alobal
  • zapekaciu misu


Časti králika umyjeme, osušíme a vykostíme.

Z kostí, odrezkov a pliecok (ak sme použili diely) pripravíme vývar - vložíme ich do hrnca so studenou vodou, pridáme 1 ošúpanú cibuľu, guľôčky nového a čierneho korenia a bobkové listy. 50 g mrkvy, zeler a petržlen umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Zeleninu pridáme do hrnca a varíme na miernom ohni 2 – 3 hodiny. Potom scedíme.

Olivová náplň

Na panvicu pridáme 2 lyžice olivového oleja. Keď je olej rozohriaty, orestujeme na ňom 1 cibuľu nakrájanú nadrobno. Medzitým rozmixujeme olivy s olivovým olejom na hladkú pastu. Bagety nakrájame na kocky a preložíme ich do väčšej misy. Pridáme k nim 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, vajce, olivovú pastu a orestovanú cibuľu. Dôkladne premiešame a necháme 5 minút odstáť.

Dostatočne veľký kus alobalu posypeme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom. Potom naň položíme vykostené časti králika a naplníme ich olivovou náplňou.

Zabalíme, vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 1 hodinu. Upečeného králika necháme chvíľu odležať a potom odstránime alobal.

Zemiakové gnocchi so zeleninou


V rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak na plátky. Oblanšírovaný fenikel, 50 g mrkvy a stopkový zeler nakrájame na menšie kocky. Zeleninu pridáme na panvicu, osolíme, okoreníme, podlejeme králičím vývarom a necháme prejsť varom. Potom pridáme kúsky králičieho mäsa obratého od kostí a uvarené zemiakové gnocchi. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať a bazalku a ešte krátko povaríme.

Tip: Postup, ako pripraviť domáce gnocchi nájdete tu

Servírovanie

Jedlo servírujeme v hlbokom tanieri. Najskôr pridáme zemiakové gnocchi so zeleninou, potom plneného králika a pokvapkáme olivovým olejom. Na záver môžeme dozdobiť lístkami bazalky.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať