1
10
Pečený losos na panvici so špargľou, špenátom a cherry paradajkami

Pečený losos na panvici so špargľou, špenátom a cherry paradajkami

30 min
2 porcie

Suroviny

  • 200 g zelenej špargle
  • soľ Kania
  • 100 g cherry paradajok (mix farieb)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • olivový olej Primadonna
  • čierne mleté korenie Kania
  • 60 g masla Pilos 
  • čerstvá bazalka
  • 100 g mladého špenátu
  • 400 g filety z lososa
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

panvicu


POSTUP

Špargľu očistíme, konce odkrojíme a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Cherry paradajky nakrájame na polovice. Cesnak a lahôdkovú cibuľku nasekáme na plátky.

Špargľu nakrájame na tretiny a orestujeme v panvici na oleji. Pridáme cherry paradajky, osolíme, okoreníme a premiešame. Po chvíli pridáme cesnak s cibuľkou, premiešame, prihodíme 30 g masla a restujeme dochrumkava. Na záver pridáme natrhanú čerstvú bazalku a mladý špenát.

Na ďalšej panvici orestujeme filety z lososa bez kože. Ochutíme soľou a korením, prilejeme olej a opekáme. Počas opekania obraciame. Pridáme 30 g masla a panvicu stiahneme z ohňa. Na záver ochutíme citrónovou šťavou.


Servírovanie

Pečeného lososa servírujeme so špargľou, špenátom a cherry paradajkami. Na záver prelejeme výpekom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať