Nepečená torta malakoff s mandľami
Mandľový krém
- 5 žĺtkov
- 250 g práškového cukru Belbake
- 200 g masla Pilos
- 220 g mletých mandlí Belbake
- 20 ml tuzemáku Alliance
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Šľahačkový krém
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 40 g práškového cukru Belbake
Ešte budeme potrebovať
- 400 g piškót Tastino
- 200 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 20 ml tuzemáku Alliance
- 100 g mandľových lupienkov Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- misku na vodný kúpeľ
- metličku
- robot s nadstavcom metlička a lopatka
- stierku
- okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
- tortový stojan
- cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
Čas tuhnutia 8 hodín (ideálne cez noc)
Mandľový krém
Vo vodnom kúpeli ručne vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do hustej svetlej peny. Potom ju preložíme do mixéra a šľaháme, kým vychladne. V druhej miske vyšľaháme maslo so zvyšným cukrom. Obe peny spojíme. Postupne primiešame mleté mandle s tuzemákom a smotanu na šľahanie.
Na dno formy poukladáme vrstvu piškót. Aby lepšie zmäkli, pokvapkáme ich trochou zmesi mlieka a tuzemáku. Potom pridáme vrstvu krému. Postup zopakujeme a ukončíme poslednou vrstvou krému. Tortu dáme stuhnúť do chladničky ideálne cez noc.
Šľahačkový krém
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Stuhnutú tortu po bokoch uvoľníme z formy. Na vrch položíme tortový stojan alebo tanier, a tortu naň rýchlym pohybom preklopíme. Opatrne zložíme aj dno formy. Vrch aj boky torty potrieme krémom (časť krému si odložíme na záverečné zdobenie).
Celú tortu posypeme mandľovými lupienkami, ktoré sme asi 2 minúty na sucho opekali na panvici. Zvyšný šľahačkový krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na vrch torty do tvaru ružičiek. Ružičky ešte posypeme zvyšným lupienkami a môžeme podávať.