1
5
Žĺtkovo-makové rezy

Žĺtkovo-makové rezy

1 h 30 m
15 porcií

Suroviny

Korpus

  • 210 g masla Pilos
  • 170 g práškového cukru Belbake
  • 170 g mletého maku Belbake
  • 170 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 130 ml mlieka Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 5 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 20 g masla Pilos (na vymazanie formy)
  • 20 g polohrubej múky Belbake (na vysypanie formy)


Poleva

  • 5 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, plech na pečenie s priemerom 28 cm

POSTUP

Korpus

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.

V mise zmiešame mak, múku a prášok do pečiva.

Do maslovej zmesi postupne prilievame mlieko a prisýpame sypké suroviny.

Tip: Suroviny musia mať izbovú teplotu, aby sa zmes nezrazila. 

Do cesta vmiešame citrónovú kôru.

Z bielkov a štipky soli pripravíme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta.

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme pripravené cesto a rovnomerne rozotrieme až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 – 30 minút.

Poleva

Kým sa korpus pečie, zo žĺtkov a práškového cukru vyšľaháme nadýchanú svetlú polevu.

Nanesieme ju na horúci korpus, čím sa žĺtky tepelne upravia.

Počkáme pár hodín, kým poleva zaschne a následne koláč nakrájame na rezy.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať