8
30
Žĺtkovo-makové rezy

Žĺtkovo-makové rezy

1 h 30 m
15 porcií

Suroviny

Korpus

  • 210 g masla Pilos
  • 170 g práškového cukru Belbake
  • 170 g mletého maku Belbake
  • 170 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 130 ml mlieka Pilos
  • kôra z 1 citróna
  • 5 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 20 g masla Pilos (na vymazanie formy)
  • 20 g polohrubej múky Belbake (na vysypanie formy)


Poleva

  • 5 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru Belbake

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, plech na pečenie s rozmermi 28 x 22 cm 

POSTUP

Korpus

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
V mise zmiešame mak, múku a prášok do pečiva.
Do maslovej zmesi postupne prilievame mlieko a prisýpame sypké suroviny.

Tip: Suroviny musia mať izbovú teplotu, aby sa zmes nezrazila. 

Do cesta vmiešame citrónovú kôru.
Z bielkov a štipky soli pripravíme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta.
Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Na plech nalejeme pripravené cesto a rovnomerne rozotrieme až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 – 30 minút.

Poleva

Kým sa korpus pečie, zo žĺtkov a práškového cukru vyšľaháme nadýchanú svetlú polevu.
Nanesieme ju na horúci korpus, čím sa žĺtky tepelne upravia.
Počkáme pár hodín, kým poleva zaschne a následne koláč nakrájame na rezy.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. december 2023, 21:02

    Musím povedať, že som sa stala závislá na vašich videách, robíte to výborné a začínam piecť podľa vad

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. apríl 2023, 17:59

    Dnes som piekla, skutočne vynikajúci

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. apríl 2023, 10:05

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za kompliment. 😊 Tešíme sa, že Vám recept chutil. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2023, 18:44

    Robíme ho už tretíkrát, je veľmi chutný, vždy sa rýchlo zje. Nie sú s ním žiadne problémy, okrem teda toho, že kým tuhne poleva, tak ho všetci už chcú zjesť :)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      18. apríl 2023, 10:01

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš milý komentár, ktorý nás pobavil. 😄 Veru, odolať týmto žĺtkovo-makovým rezom je naozaj ťažké. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. apríl 2023, 16:03

    Práve som dopiekol kolacik a už vsetci cakame aký bude chutný, dúfam že sa podarí

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      11. apríl 2023, 10:04

      Dobrý deň, určite nám dajte vedieť, ako sa Vám rezy chutili. 😍

      Odpovedať
  • H
    HORVÁTHOVÁ Ľudmila
    31. marec 2023, 05:05

    Prosím vás, teplota pečenia je pri klasickom pečení v růre alebo v teplovzdušnej? Ďakujem.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. apríl 2023, 08:41

      Dobrý deň Ľudmila, rezy upečiete bez problémov v klasickej aj teplovzdušnej rúre. Čas aj teplota je v tomto prípade podobná. Stačí, keď si odpozorujete zlatisté sfarbenie korpusu. Vtedy máte cesto upečené. 😇 Určite nám dajte vedieť, ako sa vám rezy podarili. 😍

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        06. apríl 2023, 15:13

        Tento koláč som robievala s citronovou polevou a je tiež výborný

        Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať