0
3
Kokosová panna cotta s rebarborou

Kokosová panna cotta s rebarborou

20 min
6 porcií

Suroviny

  • 10 plátkov želatíny
  • 2 konzervy kokosového mlieka Freshona
  • 3 lyžice medu
  • 1 limetka
  • 200 g rebarbory
  • 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml rumu James Cook
  • čerstvé jahody
  • kokosové chipsy s morskou soľou Alesto

Potrebujeme

  • strúhadlo, 6 pohárov na martini, ponorný mixér

POSTUP

Plátky želatíny zalejeme vodou a necháme „napučať“ cca 10 minút.

Medzitým v menšom hrnci zmiešame kokosové mlieko, med, nastrúhanú kôru a šťavu z polovice limetky. Zohrievame, ale nevaríme.

Keď sa med roztopí, pridáme vyžmýkanú želatínu. Miešame, kým sa želatína úplne rozpustí.

Rozdelíme do pohárov na martini a odložíme do chladničky stuhnúť na minimálne 4 hodiny.

Očistenú a nakrájanú rebarboru, cukor, rum, nastrúhanú kôru a šťavu z ½ limetky zmiešame. V menšom hrnci zmes varíme, kým vznikne kašovitá konzistencia. Nakoniec rebarborovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom na džem.

Servírovanie

Stuhnutú kokosovú panna cottu podávame s rebarborovým džemom, dozdobenú plátkami jahôd a kokosovými chipsami.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať