Kokosová panna cotta s rebarborou
Suroviny
- 10 plátkov želatíny
- 2 konzervy kokosového mlieka Freshona
- 3 lyžice medu
- 1 limetka
- 200 g rebarbory
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- 50 ml rumu James Cook
- čerstvé jahody
- kokosové chipsy s morskou soľou Alesto
Potrebujeme
- strúhadlo, 6 pohárov na martini, ponorný mixér
POSTUP
Plátky želatíny zalejeme vodou a necháme „napučať“ cca 10 minút.
Medzitým v menšom hrnci zmiešame kokosové mlieko, med, nastrúhanú kôru a šťavu z polovice limetky. Zohrievame, ale nevaríme.
Keď sa med roztopí, pridáme vyžmýkanú želatínu. Miešame, kým sa želatína úplne rozpustí.
Rozdelíme do pohárov na martini a odložíme do chladničky stuhnúť na minimálne 4 hodiny.
Očistenú a nakrájanú rebarboru, cukor, rum, nastrúhanú kôru a šťavu z ½ limetky zmiešame. V menšom hrnci zmes varíme, kým vznikne kašovitá konzistencia. Nakoniec rebarborovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom na džem.
Servírovanie
Stuhnutú kokosovú panna cottu podávame s rebarborovým džemom, dozdobenú plátkami jahôd a kokosovými chipsami.