Zmrzlinové sendviče
Suroviny
Čokoládové cookies
- 120 g práškového cukru Belbake
- 3 lyžice kakaa Belbake
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 120 g masla Pilos
- 1 vajce
- 1 espresso
- 50 g horkej čokolády J. D. Gross (85 % kakaa)
Náplň
- 12 lyžíc vanilkovej zmrzliny Bourbon Vanilla Gelatelli
- 4 jahody
Čas chladenia: 2 hodiny
Potrebujeme
veľký plech na pečenie, papier na pečenie
POSTUP
Sypké suroviny (cukor, kakao, múku, prášok do pečiva) spolu zmiešame. Pridáme maslo, vajce, uvarené a vychladnuté espresso a rukami vypracujeme cesto. Potom vmiešame na malé kúsky nasekanú čokoládu.
Z cesta tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie v dostatočných rozostupoch (pečením sa roztečú). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 12 minút.
Upečenú vychladnutú cookiesku potrieme lyžicou mierne roztopenej zmrzliny, na ktorú uložíme cca 1/3 nakrájanej jahody. Prikryjeme druhou cookieskou a zmrzlinové sendviče necháme tuhnúť v mrazničke aspoň na 2 hodiny.