0
11
Strúhaný perníkový koláč so sušeným ovocím

Strúhaný perníkový koláč so sušeným ovocím

1 h 30 m
12 porcií

Suroviny

Cesto

  • 310 g hladkej múky Belbake
  • 130 g práškového cukru Belbake
  • štipka soli Kania
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • 190 g masla Pilos
  • 2 žĺtky


Náplň

  • 100 g sušených marhúľ
  • 100 g sušených fíg
  • 100 g sušených brusníc Alesto
  • 50 g medu
  • 80 ml tuzemáku Alliance
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • štipka soli Kania
  • 150 g mletých pekanových orechov Alesto

Potrebujeme

robot s nadstavcom lopatka, potravinársku fóliu, okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom 26 cm, strúhadlo 

POSTUP

Cesto

Všetky suroviny nasypeme do mixéra s lopatkovým nadstavcom a vymiesime cesto.

Tip: Ak je cesto príliš sypké, môžeme po lyžiciach pridávať studenú vodu.

Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke.

Náplň

V kastróle zmiešame na menšie kúsky nakrájané sušené ovocie s medom, tuzemákom, pomarančovou kôrou a šťavou, so škoricou a štipkou soli. Zmes varíme približne 5 minút do mäkka. Potom podľa potreby prebytočnú tekutinu zlejeme, primiešame orechy a necháme vychladnúť.

Odpočinuté cesto rozdelíme na polovice a každú z nich nastrúhame nahrubo. Na dno formy nasypeme polovicu cesta a lyžicou utlačíme. Pridáme vychladnutú náplň a opäť utlačíme. Na záver zľahka posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 45 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť vo forme.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať