Čokoládové brownie tyčinky
Suroviny
Korpus
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 200 g masla Pilos
- 3 vajcia
- 3 g soli Kania
- 230 g kryštálového cukru Belbake
- 60 g hladkej múky Belbake
- 30 g kakaa Belbake
- 300 g mrazených malín
Malinový gél
- 400 ml malinového pyré
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 20 g Zlatého klasu
- 20 ml citrónovej šťavy
Krém
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Milbona
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Servírovanie
- 200 g malín
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, formu s rozmermi 24,5 x 21 x 5,5 cm, tyčový mixér
POSTUP
Korpus
Maslo s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajcia so soľou a s cukrom vyšľaháme do hustej nadýchanej svetlej peny. Prisypeme kakao s múkou a prilejeme čokoládovo-maslovú zmes. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a do cesta povtláčame mrazené maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení necháme brownie úplne vychladnúť vo forme a nakrájame ho na obdĺžniky.
Malinový gél
Malinové pyré (rozmixované a prepasírované maliny) zmiešame s cukrom, Zlatým klasom a citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý po vychladnutí tyčovým mixérom rozmixujeme na gél.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie dopolotuha. Prilejeme roztopenú vlažnú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky a ozdobne nanesieme malé kôpky krému, ktoré naplníme malinovým gélom.
Servírovanie
Čokoládové brownie tyčinky ozdobíme kúskami malín.