3
4
Čokoládové brownie tyčinky

Čokoládové brownie tyčinky

1 h 20 m
16 porcií

Suroviny

Korpus

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 200 g masla Pilos
  • 3 vajcia
  • 3 g soli Kania
  • 230 g kryštálového cukru Belbake
  • 60 g hladkej múky Belbake
  • 30 g kakaa Belbake
  • 300 g mrazených malín


Malinový gél

  • 400 ml malinového pyré
  • 50 g kryštálového cukru Belbake
  • 20 g Zlatého klasu
  • 20 ml citrónovej šťavy


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Milbona
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)


Servírovanie

  • 200 g malín

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, papier na pečenie, formu s rozmermi 24,5 x 21 x 5,5 cm, tyčový mixér


POSTUP

Korpus

Maslo s čokoládou roztopíme vo vodnom kúpeli. Vajcia so soľou a s cukrom vyšľaháme do hustej nadýchanej svetlej peny. Prisypeme kakao s múkou a prilejeme čokoládovo-maslovú zmes. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a do cesta povtláčame mrazené maliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení necháme brownie úplne vychladnúť vo forme a nakrájame ho na obdĺžniky.


Malinový gél

Malinové pyré (rozmixované a prepasírované maliny) zmiešame s cukrom, Zlatým klasom a citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý po vychladnutí tyčovým mixérom rozmixujeme na gél.


Krém

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie dopolotuha. Prilejeme roztopenú vlažnú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky a ozdobne nanesieme malé kôpky krému, ktoré naplníme malinovým gélom.


Servírovanie

Čokoládové brownie tyčinky ozdobíme kúskami malín.  

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    14. február 2024, 15:40

    Dobrý deň, a ako si spravím to malinové pyré ? Ďakujem.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2024, 12:47

    Dobrý deň 😊prosím vás a to cesto po upečení ma byt také riedke vo vnútri?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      24. január 2024, 18:35

      Dobrý deň, riedke určite nie, skôr len vláčnejšie. 😊 Ak ho máte príliš riedke, skúste piecť cesto dlhšie.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. január 2024, 08:42

    Prosim vas, ta cokoladova zmes sa leje taka horuca do tej vajecnej?

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      14. január 2024, 20:24

      Dobrý deň, čokoláda musí byť rozpustená, takže aj horúca. 😊

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať