Kuchyňa Lidla
zobacz film

Ganáž

Ganache, ako už názov napovedá, pochádza z francúzskej kuchyne. Je to francúzska čokoládová poleva, ktorá oproti klasickým polevám ponúka viacero výhod. A navyše - je aj neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Ako ganache pripraviť, vám prezradí naša cukrárka Adriana Poláková.

 

1. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila.

 

2. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme zmäknuté maslo, aby bola poleva lesklá a vymiešame dohladka.

 

3. Ganáž možno použiť ako polevu na torty, rolády, cheesecake a iné dezerty alebo ako krém či náplň. 

Komentáre (3)

zrušiť
  • hosť

    hosť
    pridané pred 620 dňami
    takáto forma rýchlych odpovedí je dobrá na to, aby sme boli v obraze - aby sme pochopili základnú terminológiu pri pečení, varení. Škoda, že nie je krátke video a uvedené pomery surovín. Ináč, musím uznať, že Lidl má bezkonkurenčne najlepšie internetové stránky predajní s potravinami. Obzvlášť oceňujem, že pre Lidl robia video recepty takí skvelí kuchári ako Ihnačák a Paulus.

    odpoveď

  • host

    host
    pridané pred 674 dňami
    este keby sme vedeli pomery pripravovaných suroví, bolo by to fajn

    odpoveď

  • Renča

    Renča
    pridané pred 1211 dňami
    Ďakujem za skvelý recept na čokoládovú polevu. Nakoľko rada pečiem a ešte radšej maškrtím koláčiky, nerada som robila polevu, pretože sa pri krájaní koláča stále lámala, nemala peknú farbu, proste som sa nemala čím chváliť. Odteraz bude každý koláč s čokoládovou polevou ukážkový. Ďakujem za recept :-)

    odpoveď

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter