Kuchyňa Lidla
zobacz film

Ganáž

Ganache, ako už názov napovedá, pochádza z francúzskej kuchyne. Je to francúzska čokoládová poleva, ktorá oproti klasickým polevám ponúka viacero výhod. A navyše - je aj neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Ako ganache pripraviť, vám prezradí naša cukrárka Adriana Poláková.

 

1. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila.

 

2. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme zmäknuté maslo, aby bola poleva lesklá a vymiešame dohladka.

 

3. Ganáž možno použiť ako polevu na torty, rolády, cheesecake a iné dezerty alebo ako krém či náplň. 

Komentáre (5)

zrušiť
  • Hosť

    Hosť
    pridané pred 24 dňami
    Dobry den mohla by som vediet pomer cokolady smotany a masla ? Dakujem

    odpoveď

  • kuchynalidla.sk

    kuchynalidla.sk
    pridané pred 4 dňami
    Dobrý deň milý hosť, neexistuje jeden vzorec na prípravu ganáž. Pomer čokolády a smotany závisí od použitia aj od druhu čokolády (horká, mliečna, biela). Každá má po rozpustení inú hustotu a potrebuje iný pomer smotany. Závistí to taktisto od kvality čokolády, pretože každá má iný podiel kakaového masla a kakaovej sušiny. Ak chcete pripraviť ganáž polevu a vytvoriť ňou efekt stečenej čokolády na torte, zvolte pomer 180 g 70 %-nej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie. Ak chcete pripraviť ganáž plnku, ktorá má byť vláčna a chcete ňou tortu potrieť aj zvonku, zvolte pomer 90 g 70 %-nej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

  • hosť

    hosť
    pridané pred 681 dňami
    takáto forma rýchlych odpovedí je dobrá na to, aby sme boli v obraze - aby sme pochopili základnú terminológiu pri pečení, varení. Škoda, že nie je krátke video a uvedené pomery surovín. Ináč, musím uznať, že Lidl má bezkonkurenčne najlepšie internetové stránky predajní s potravinami. Obzvlášť oceňujem, že pre Lidl robia video recepty takí skvelí kuchári ako Ihnačák a Paulus.

    odpoveď

  • host

    host
    pridané pred 734 dňami
    este keby sme vedeli pomery pripravovaných suroví, bolo by to fajn

    odpoveď

  • Renča

    Renča
    pridané pred 1271 dňami
    Ďakujem za skvelý recept na čokoládovú polevu. Nakoľko rada pečiem a ešte radšej maškrtím koláčiky, nerada som robila polevu, pretože sa pri krájaní koláča stále lámala, nemala peknú farbu, proste som sa nemala čím chváliť. Odteraz bude každý koláč s čokoládovou polevou ukážkový. Ďakujem za recept :-)

    odpoveď

zobraziť menej

Newsletter
Zaregistrujte sa

Newsletter