Banánová strecha
Suroviny
Puding
- 60 g Zlatého klasu
- 500 ml mlieka Pilos
- 60 g kryštálového cukru Belbake
Krém
- 400 g masla Pilos
- 50 g práškového cukru Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 300 g maslových sušienok Sondey
- 2 banány
Poleva
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 15 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Potrebujeme
potravinársku fóliu, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
POSTUP
Puding
Zlatý klas rozmiešame s trochou mlieka, aby sme odstránili hrudky. Prilejeme zvyšné mlieko a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho prešľaháme dohladka.
Krém
Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny a postupne pridávame puding. Maslové sušienky rozložíme na alobal v dvoch radoch po 6 kusov. Na sušienky nanesieme krém až ku okrajom. Do stredu položíme 2 ošúpané banány, jemne vtlačíme do krému a prikryjeme ďalšou vrstvou krému. Pomocou alobalu striešku ohneme. Na spodnú hranu opäť uložíme sušienky v dvoch radoch a alobal zatvoríme. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Zvyšný krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Poleva
Rozlámanú horkú čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli.
Servírovanie
Banánovú striešku prelejeme polevou a ozdobíme zvyšným krémom.