1
7
Banánová strecha

Banánová strecha

1 h 0 m
10 porcií

Suroviny

Puding

  • 60 g Zlatého klasu
  • 500 ml mlieka Pilos
  • 60 g kryštálového cukru Belbake


Krém

  • 400 g masla Pilos
  • 50 g práškového cukru Belbake
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 300 g maslových sušienok Sondey
  • 2 banány


Poleva

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 15 ml slnečnicového oleja Vita D´or

Potrebujeme

potravinársku fóliu, papier na pečenie, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou


POSTUP

Puding

Zlatý klas rozmiešame s trochou mlieka, aby sme odstránili hrudky. Prilejeme zvyšné mlieko a kryštálový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ho prešľaháme dohladka.


Krém

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do nadýchanej peny a postupne pridávame puding. Maslové sušienky rozložíme na alobal v dvoch radoch po 6 kusov. Na sušienky nanesieme krém až ku okrajom. Do stredu položíme 2 ošúpané banány, jemne vtlačíme do krému a prikryjeme ďalšou vrstvou krému. Pomocou alobalu striešku ohneme. Na spodnú hranu opäť uložíme sušienky v dvoch radoch a alobal zatvoríme. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.

Zvyšný krém preložíme do cukrárskeho vrecka.


Poleva

Rozlámanú horkú čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli.


Servírovanie

Banánovú striešku prelejeme polevou a ozdobíme zvyšným krémom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať