Žravé rezy
Suroviny
Korpus
- 5 vajec
- 250 g kryštálového cukru Belbake
- 5 lyžíc vody
- 150 g hladkej múky Belbake
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 12 polovíc marhúľ v náleve Freshona
- 300 g višní v náleve Freshona
- 200 g jahodového kompótu
- 80 g Zlatého klasu (2 balenia)
Potrebujeme
ručný šľahač, metličku, plech na pečenie, papier na pečenie, formu na pečenie
POSTUP
Korpus
V mise vyšľaháme vajcia s cukrom. Do vyšľahanej peny postupne pridávame teplú vodu.
Tip: Voda nesmie byť vriaca, aby nezrazila vajcia s cukrom.
V druhej mise zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva, ktoré postupne po lyžiciach pridávame k cukrovo-vaječnej zmesi. Dôkladne premiešame a prelejeme do formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút. Upečený korpus zarovnáme.
Krém
V mise vymiešame mascarpone, kyslú smotanu, smotanu na šľahanie a 2 lyžice práškového cukru. Do vymiešaného krému pridáme nakrájané kúsky marhúľ, višne, a jahody. Nálev z ovocia odložíme bokom.
Ovocie zmiešame s krémom a nanesieme na vychladnutý korpus.
Nálevy z kompótov zlejeme dokopy, tak aby sme dostali objem 750 ml. Prisypeme 2 Zlaté klasy a necháme zovrieť na puding.
Mierne vychladnutý puding nanesieme na vrch krému a necháme stuhnúť v chladničke ideálne 2 hodiny.
Servírovanie
Pred podávaním koláč nakrájame na rezy.