5
1
Rakvičky so šľahačkou a s ovocím

Rakvičky so šľahačkou a s ovocím

1 h 25 m
12 porcií

Suroviny

Rakvičky

  • 4 žĺtky
  • 1 vajce
  • 20 g vanilínového cukru Belbake
  • 250 g práškového cukru Belbake
  • 50 g masla Pilos na vymazanie formy


Krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
  • 100 g mascarpone Milbona
  • 30 g práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • 100 g malín
  • 50 g čučoriedok

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko, formičky na rakvičky, cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou


POSTUP

Rakvičky

Žĺtky, vajce, vanilínový cukor a práškový cukor rozmixujeme v robote s nadstavcom metlička. Šľaháme približne 10 minút. Cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.

Formičky na rakvičky vymažeme maslom a naplníme ich do ⅓ pripraveným cestom. Počas pečenia sa nafúknu a vo vnútri ostanú duté. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Po 10 minútach stiahneme teplotu na 150 °C a dopečieme ďalších 20 – 30 minút.

Upečené rakvičky vyberieme z formy.


Krém

Smotanu na šľahanie, mascarpone a práškový cukor vyšľaháme dotuha.

Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.


Servírovanie

Rakvičky ozdobíme pripraveným krémom a čerstvými malinami a čučoriedkami.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať